Opintojakson oppimistehtävä kolmosen aiheena on toteutussuunnitelman luominen ja suunnittelu, joka toteutetaan ryhmätyöskentelynä. Ryhmämme lähti matkaan käytännönläheistä linjaa hyödyntäen eli herätellen ja aktivoiden omia aivosoluja kysymyksillä "Mistä minä kiinnostuisin?" ja "Mille minulla olisi (tällä hetkellä) tarvetta?".

Siitä se ajatus sitten lähti. Nimittäin kaikilla opiskelijoilla koulutusalasta riippumatta on edessään opinnäytetyöprosessi, joten aihe syntyi tämän pohjalta kuin itsestään. Ryhmämme toteuttaa siis opinnäytetyöprosessia työstäville opiskelijoille sparraussivuston, joten aihetta voidaan pitää tosielämälähtöisenä, ajankohtaisena ja tärkeänä, ajasta riippumatta.  Sivuston päätavoittena on opiskelijoiden verkostoituminen ja vertaistuen saaminen. Toteutuksen aihe itsessään tekee jo kohderyhmärajauksen, eli kuten arvata saattaa, toteutuksen kohderyhmänä ovat oppariopiskelijat. Toteutukselle haluttiin keksiä mahdollisimman houkutteleva, humoristinen ja haastavakin nimi, joten... **Rummusta*** Nimi näin ollen on: "Sleep, eat, write, repeat – kuinka saada opinnäytetyö valmiiksi?" Loistava, eikö vain. Ainakin itse voin henkilökohtaisesti samaistua nimen merkitykseen ja sanomaan aiemman opinnäyteprosessini pohjalta.

Toteutuksen ympäristövalintoihin vaikutti suuresti se, että tässä vaiheessa niiden on oltava ilmaisia. Lisäksi niiden on oltava niin sanotusti tuttuja ja turvallisia, sillä ne luovat käyttäjille luottamusta ja turvallisuutta. Tämä on mielestäni tärkeätä ymmärtää, kun ilmoille luodaan ja tuodaan jotain uutta. Ihmiset on saatava kiinnostumaan ja käytön on oltava mahdollisimman helppoa. Kun toiminta ja käyttö muodostuu tutuksi, ja aktiiviseksi, on mahdollista päivittää toteutusympäristöjä, esimerkiksi käyttäjiltä saatujen parannusehdotuksien mukaisesti. Alkuun toimintaympäristöinä meidän toteutuksessa toimivat Blogger ja FB.

Ylläpitäminen hoituu näin alkuun meidän ryhmäläisen toimesta siihen saakka, kunnes valmistumme. Valmistumisen lähestyessä ja miksei jo nyt aikaisessa vaiheessa olisi hyvä pohtia ylläpitämistä oppilaitoksiemme näkökulmista. Pystyisivätkö oppilaitokset tarjoamaan opiskelijoilleen lisäarvoa tämän kaltaisen sivuston avulla? Mielestäni kyllä, joten tämän pohjalta olen itse sitä mieltä, että valmista toteutusta olisi hyvä "myydä" oppilaitoksille, esimerkiksi oppilaskunnan avulla.

Näillä puheilla tuumasta toimeen. Moi!